Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Beeldvormend - Gemeenteraad Sliedrecht, 21 mei 2024 20:00:00

Algemene vergader informatie

Wil je mee praten tijdens deze beeldvormende vergadering? Of heb je een vraag aan de gemeenteraad over dit onderwerp? Je bent van harte welkom! Bij vragen kun je contact opnemen met de griffie via griffie@sliedrecht.nl.

Ben je benieuwd hoe deze vergadering verloopt? Bekijk dan de infographic.

Datum:
21 mei 2024, 20:00
Locatie:
De Lockhorst, Sliedrecht
Voorzitter:
F.J. Dunsbergen
Griffier:
R.J.C. Boer

Agenda

Hoofdvergadering

De Lockhorst, Sliedrecht
  • Het college bereidt een inhoudelijke aanscherping van het nieuw beoogde beleid rondom het verkeers- en mobiliteitsplan voor. De input tijdens de beeldvormende vergadering wordt meegenomen in het schrijven van het Verkeers- en Mobiliteitsplan Sliedrecht 2035. Na een aftrap van portefeuillehouder Ton Spek, geeft Frank de Winter van Goudappel een presentatie. Er is voor iedereen gelegenheid tot het stellen van vragen.

    In juni 2024 stelt het college het Verkeers- en Mobiliteitsplan Sliedrecht 2035 vast waarna het wordt ingebracht bij de agendacommissie voor behandeling in oordeelsvormende en besluitvormende vergadering(en) na het zomerreces.

  • 3 Water- en rioleringsprogramma 2024 - 2028

    21.15 - 22.30 uur
    2 documenten

    Het college heeft ingestemd met het ontwerp Water- en rioleringsprogramma 2024-2028 voor Sliedrecht en het vrijgegeven voor terinzagelegging. Dit ontwerpprogramma geeft inzicht in de invulling van de gemeentelijk zorgplichten voor het stedelijk afvalwater, hemelwater, grondwater en oppervlaktewater. Het ontwerp Water- en rioleringsprogramma (Wrp) wordt ter kennisname aan de gemeenteraad aangeboden.

    De Omgevingswet schrijft voor dat een programma door het college van B&W wordt vastgesteld. De financiële doorvertaling van het ontwerp Wrp vindt plaats bij het vaststellen van de begroting en het besluit over de belastingverordening (rioolheffing). Doel van de beeldvormende vergadering is een toelichting over de inhoud van het ontwerp Water- en rioleringsprogramma, de belangrijkste wijzigingen, de wijze van dekking en de besluitvormingsprocedure.

    Na een aftrap van portefeuillehouder Ton Spek, neemt Janine Veenstra, de aanwezigen mee in het water- en rioleringsprogramma 2024 – 2028.

Algemene stemmingen

Uitklappen Inklappen