Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Beeldvormend - Gemeenteraad Sliedrecht, 17 oktober 2022 19:30:00

Algemene vergader informatie

Locatie: Obs De Wilgen, Valkweg 4, 3362 GH Sliedrecht

Wilt u mee praten tijdens deze beeldvormende vergadering over 'Jeugdhulp' en/of 'Consultatieworkshop onderzoeksprogramma 2023 rekenkamer Sliedrecht'? Of heeft u een vraag aan de gemeenteraad over dit onderwerp? U bent van harte welkom! Bij vragen kun u contact opnemen met de griffie via griffie@sliedrecht.nl.

Datum:
17 okt. 2022, 19:30
Locatie:
Zie omschrijving
Voorzitter:
M.J.H. Jongeneel
Griffier:
H.M. Vos-Hulleman

Agenda

Hoofdvergadering

Zie omschrijving
  • De gemeenteraad en belangstellenden worden meegenomen in achtergrond van en huidige ontwikkelingen binnen de jeugdhulp. Waar komen we vandaan? Waar staan we nu? En waar gaan we naartoe? Er wordt terug gekeken naar de decentralisatie van de jeugdzorg in 2015. Hoe hebben we de jeugdhulp (regionaal) georganiseerd en wat lag hieraan ten grondslag? Recent is er het nodige gewijzigd binnen de jeugdhulp in Zuid-Holland Zuid. Deze wijzigingen zullen worden toegelicht. Tot slot zal worden gekeken naar de (te verwachten) ontwikkelingen voor de komende periode.

    Na een aftrap van portefeuillehouder Paas, wordt de presentatie gegeven door Jelmer van den Bogerd, senior adviseur sociaal domein. Er is voor iedereen gelegenheid tot het stellen van vragen.

     

  • Jaarlijks gaat de directeur rekenkamer, mevrouw Heleen van Rijnbach – de Groot, in een beeldvormende vergadering met de leden van de raad in gesprek over het onderzoeksprogramma voor het volgende jaar. Tijdens deze workshop spreken (burger)raadsleden zich uit welk onderzoek zij graag op het programma van de Rekenkamer voor 2023 zien staan. Uiteindelijk beslist de directeur over het onderzoeksprogramma.

    Mevrouw Heleen van Rijnbach – de Groot trapt de avond af en geeft, samen met de coördinator Rekenkamer, de heer Pim Steembergen, een korte toelichting op de onderwerpen van de groslijst en welke daar nog vanuit de raadsfracties aan toe zijn gevoegd. Daarna mogen de onderzoeksuggesties welke door de raadsfracties zijn ingebracht toegelicht worden d.m.v. een pitch door een (burger)raadslid. Vervolgens zal op interactieve wijze van gedachten worden gewisseld over alle onderwerpen en waar de voorkeur van eenieder ligt. Er is voor iedereen gelegenheid tot het stelen van vragen.

Algemene stemmingen

Uitklappen Inklappen