Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Beeldvormend - Gemeenteraad Sliedrecht, 19 september 2022 19:30:00

Algemene vergader informatie

Wilt u mee praten tijdens dit rondetafelgesprek sociaal domein? Of heeft u een vraag aan de gemeenteraad over dit onderwerp? U bent van harte welkom! Bij vragen kun u contact opnemen met de griffie via griffie@sliedrecht.nl.

Datum:
19 sep. 2022, 19:30
Locatie:
Bibliotheek Sliedrecht
Voorzitter:
T.W. Pauw
Griffier:
H.M. Vos-Hulleman

Agenda

Hoofdvergadering

Bibliotheek Sliedrecht
  • Op dinsdag 4 juli 2022 is met de gemeenteraad beeldvormend gesproken over het minimabeleid. In deze sessie is er ingegaan op het doel van het minimabeleid, de ontwikkelingen en de voorzieningen die hier in zijn opgenomen. In deel 2 presenteert Jeroen Loeve (beleidsadviseur Sociaal Domein), na een aftrap van portefeuillehouder Paas, de voorgestelde richting voor de lokale kaderstelling van het minimabeleid. Er wordt stilgestaan bij het doel van het minimabeleid, kaders voor de uitvoering en de geadviseerd richting per voorziening. Er is voor iedereen gelegenheid tot het stellen van vragen.

  • 2.2 Herijking WMO

    21.15 – 22.30 uur
    2 documenten

    Op dit moment worden de eerste stappen gezet aan de herijking van het Wmo beleid. De herijking van het Wmo beleid vindt plaats in co-creatie tussen de SDD en de gemeenten, volgens een beleidsproces dat in gezamenlijkheid is vastgesteld. Tijdens deze beeldvormende vergadering wordt de gemeenteraad geïnformeerd over het huidige Wmo beleid en wordt  gevraagd om aandachtspunten en bestuurlijke kaders mee te geven voor de vervolgnotitie, welke in Q4 2022 opgesteld zal worden. Naar verwachting in Q1 2023 zult u de vervolgnotitie aangeboden krijgen ter behandeling in een oordeelsvormende en besluitvormende raadvergadering over de herijking van het Wmo beleid. Na een aftrap van portefeuillehouder Paas, wordt de presentatie gegeven door Nathalie Klomp-Siebeling (beleidsmedewerker Sociaal Domein) en Linda Vonk van de Sociale Dienst Drechtsteen. Er is voor iedereen gelegenheid tot het stellen van vragen.

Algemene stemmingen

Uitklappen Inklappen