Maak kennis met de nieuwe burgerraadsleden

08 oktober 2021

Martin van Rossum (VVD)
Is sinds drie jaar woonachtig in Sliedrecht, maar al vanaf zijn jonge(re) jaren veel in Sliedrecht te vinden bij Sliedrecht Sport en zijn bijbaan in De Lockhorst. Martin werkt als projectleider Binnenstad bij de gemeente Waalwijk en was daarvoor adviseur economische zaken. In zijn vrije tijd is hij veel te vinden in Sportcentrum Alblasserwaard en als tegenhanger daarvan begint hij steeds meer een Bourgondiër te worden.

Anja Dubbeldam-van Beest (PvdA)
Heeft een druk, chaotisch, maar warm gezin met haar man, drie kinderen en een puppy. Anja werkt als casemanager dementie, in die functie begeleid zij mensen met dementie en speelt daarin een verbindende rol met de zorginstanties en tussenpersonen in de Alblasserwaard. In haar vrije tijd maakt ze muziek (piano en accordeon) en leest zij graag historische boeken, autobiografieën en waargebeurde verhalen.

Wat heeft je gedreven om te kiezen voor de politiek (in Sliedrecht)?
Anja: 'Politiek heb ik altijd heel erg leuk en interessant gevonden. Ik maakte gebruik van mijn stemrecht, omdat ik dat heel belangrijk vind. Het afgelopen jaar ben ik mij nog meer in politiek gaan verdiepen. Toen merkte ik dat ik een harde mening vormde, maar dat ik daar ook iets mee wilde doen. '

Martin: 'Ik ben altijd erg geïnteresseerd in politiek en maatschappelijke ontwikkeling. Het mooie aan de gemeenteraad is dat je bezig bent met je directe (leef)omgeving. Het gaat om je eigen woonplaats. Je bent betrokken bij besluiten die jou en de mensen om wie jij geeft raken. Samen werken aan het dorp van morgen. '

Anja: 'Toen ik besloot om lid te worden van de PvdA werd ik gebeld door onze voorzitter met de vraag of ik iets wilde en kon betekenen voor de afdeling in Sliedrecht. Dat wilde ik wel, dus ben ik mij nog meer gaan verdiepen in Sliedrecht en er ligt genoeg werk waar ik graag mee aan de slag wil gaan.'

Met welke onderwerpen ga jij aan de slag?
Martin: 'Ik heb 4 jaar in de raad gezeten in de buurgemeente. Daar heb ik mij bezig mogen houden met allerlei verschillende dossiers, van de decentralisatie(s) in het sociale domein en de toetreding tot de Drechtsteden.  Daardoor heb ik ook brede(re) ervaring met andere uitdagingen die spelen in ons dorp.'

Anja: 'Gezondheidszorg is mijn grootste expertise, ik ken de zorgkaart van onze gemeente en omliggende gemeenten. Daardoor ben ik op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, maar leer je ook de knelpunten kennen. Mijn doel is vooral om ons dorp weer te verbinden, elkaar te kunnen vinden en elkaar te ondersteunen waar mogelijk. Ik streef naar duidelijkheid en transparantie en hoop een verbinding te kunnen zijn tussen de inwoners en de raad.'

Martin: 'In Sliedrecht liggen er met de (her)ontwikkeling van het Winklerplein, de doorontwikkeling van de Kerkbuurt en de woonboulevard en de grote opgave voor het bouwen van ruim 2000 woningen (bijv. Watertorenterrein) grote uitdagingen. Dat zijn het type projecten waar ik in mijn werk dagelijks mee bezig ben. Daar kan ik mijn kennis en ervaring over de ontwikkeling van een binnenstad, woningbouw en bedrijventerreinen in mijn eigen dorp goed inzetten.'

Nieuwe-burgerraadsleden

Terug naar nieuws