Maak kennis met Slydregt.NU

21 mei 2021

Mark Jongeneel (33), Gert Jongeneel (70) en Boudewijn Brandwijk (21) vormen samen de fractie Slydregt.NU. Slydregt.NU koppelt het rijke historische verleden van Sliedrecht aan een moderne gemeentepolitiek.

Mark Jongeneel: 'In Sliedrecht heerst de mentaliteit ''niet lullen, maar aanpakken die hap''. Niet te lang praten over randzaken maar gelijk de diepte in. Sliedrechters hebben niks met woorden maar willen resultaten (daden) zien. Het werk van raadslid is leuk omdat je de uitkomsten van besluiten terug kan zien in het straatbeeld. Verder is het een eer om je kiezers te mogen vertegenwoordigen in de raad. Voor juni staat de Regionale Energiestrategie op de agenda, de regio wil dat er windmolens en zonneweiden komen tussen in de polder tussen Sliedrecht en Wijngaarden. Slydregt.NU ziet uit naar de bespreking van dit voorstel in de raad.'

Boudewijn Brandwijk: 'Sliedrecht is een mooi dorp met en groot zorg hart. Altijd verbonden met het water en de bagger voor werk en recreatie. Als burgerraadslid kan ik iets betekenen voor de inwoners en vanuit mijn studie bestuurskunde kan ik mijn theorie in de praktijk toepassen. Het meest kijk ik uit naar de nieuwe omgevingswet deze wet geeft mogelijk meer ruimte voor de inwoner om te bouwen, maar zal hopelijk vooral voor een cultuuromslag zorgen. De gemeente zal pro-actiever de inwoners moeten gaan helpen. Deze nieuwe omgevingswet biedt daar mogelijk de ruimte voor.'

 Slydregt-NU

Terug naar nieuws